Belföld

Forróság Győrben: 40 fokos a hőérzet

Szélárnyékos részeken úgy érezhetjük, mintha 40 fok lenne. Délutánra 35 fok fölé emelkedhet a hőmérő higanyszála Győrben.

A meteorológiai szolgálat MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt kérték mindenkitől, hogy fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, és napközben 11 és 15 óra között kerülje a napozást. A vállat takaró póló és szalmakalap viselete, valamint fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az ilyen erős, figyelmeztetési értéket meghaladó UV-B sugárzáskor a normál bőrtípus már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is leéghet.

Győr időjárása a hét további részén az Időkép előrejelzése szerint a következőképp alakul:

Pénteken is marad a hőség, de főként keleten már erőteljesebbé válhat a gomolyfelhő-képződés és arrafelé a késő délutáni, esti órákban záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Szombaton és vasárnap is marad még a kánikula, de egy hidegfront előterében már nedvesebb, labilisabb légtömegek érkeznek fölénk, így jelentősen megnő a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége. Helyenként heves zivatarok is lehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik