Belföld

Vízosztással, az utak locsolásával enyhítik a hőséget Székesfehérváron

Az ország területén péntekig elrendelt hőségriasztásra tekintettel Székesfehérváron is több intézkedést vezettek be. Az önkormányzati cégek bevonásával vizet osztanak, locsolják a főbb utakat és ideiglenes ivókutakat alakítottak ki. Külön intézkedési terv alapján zajlik az akció, amellyel igyekeznek megkönnyíteni a kánikula elviselését Székesfehérváron.

Székesfehérvár Városgondnoksága a Depónia közreműködésével esténként locsoltatja a főbb útvonalakat 18 és 22 óra között. Azokat az utcákat, városrészeket öntözik leginkább, ahol kevesebb a zöldfelület. A Depónia locsolóautói a hőségriasztás visszavonásáig este hattól tíz óráig locsolják a lakótelepi utcákat, valamint a Belvárost és környékét. Meghatározott útvonalterv szerint haladnak: a Budai úton és a Köfém lakótelep környékén kezdenek, visszafelé a Vízivárosi lakótelep utcáit és a Széna tér környékét locsolják, majd a József Attila utca és a Lövölde út környékén is hűtik az útburkolatot. A Belvárosban, a Palotaváros, illetve a Szedreskerti lakótelep összes utcájában, valamint a Maroshegyen is enyhítik a forróságot.

A Széphő Zrt. vízosztást szervezett péntekig, a hőségriasztás végéig. Naponta 11 és 15 óra között a város három pontján osztanak ásványvizet a járókelőknek: a Piac téren, a Bíróságnál lévő nagykereszteződés Fő utca felöli oldalán és a Városház téren. A Széphő Zrt. folyamatosan biztosítja a vízutánpótlást az osztás végéig. 

A Fejérvíz Zrt. az utcai tűzcsapok megnyitásával kapcsolódik be a közös intézkedéssorozatba. Munkatársaik ideiglenes ivókutakat szereltek fel a város több pontján a tűzcsapokon, így a Várkörúton a Brunszvik Teréz Óvoda mellett, a Vasútállomásnál, a Kossuth utcai postánál, a Piac tér és a Liszt Ferenc utca sarkán is hűsíthetik magukat a járókelők a Városgondnokság pedig a hőségben fokozottan ügyel a város ivókútjainak működésére. 

A Csitáry G. Emil Uszoda és Strand a kánikula idején meghosszabbított nyitva tartással, este nyolc óráig várja a látogatókat.

A szakemberek egyébként mindenkit arra kérnek, hogy – ha teheti – ne tartózkodjon huzamos ideig a napon, vagy a kánikulai melegben a szabad levegőn, fedje be fejét és fogyasszon sok folyadékot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik