Belföld

Vezetőváltás a Vásárhelyi TV-nél

operatőr (operatőr, kamera, )
operatőr (operatőr, kamera, )


Leváltották a Vásárhelyi Televíziót üzemeltető Szerdahelyi József Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját. Illés Béla Kovács Katalinnal, a tévé egyik szerkesztőjével kötött házassága miatt összeférhetetlenné vált.

A közelmúltban belső ellenőrzést tartottak a Vásárhelyi Televíziót üzemeltető Szerdahelyi József Nonprofit Kft.-nél. A vizsgálat Illés Béla ügyvezető igazgató összeférhetetlenségét állapította meg, miután nemrégiben házasságot kötött a televízió felelős szerkesztőjével, Kovács Katalinnal. A közgyűlés június 14-én visszahívta őt a posztjáról.

A revizorok néhány kisebb, adminisztratív jellegű szabálytalanságot, illetve hiányosságot is feltártak, ezek azonban semmilyen anyagi kárt nem okoztak sem a televíziónak, sem az önkormányzatnak, mint tulajdonosnak. A Polgármesteri Hivatal, az üggyel kapcsolatban kiadott nyilatkozatában hangsúlyozza, 2012-ben, az ügyvezetés munkájának köszönhetően a Szerdahelyi József Nonprofit Kft. gazdasági mutatói jelentős mértékben javultak a korábbi évekhez képest.

Illés posztjára a városvezetés pályázatot ír ki. Az eljárás lefolytatásáig, azaz szeptember 16-áig, Göbl Vilmos, a Polgármesteri Hivatal sajtóreferense látja el a cég ügyvezetői feladatait, díjazás nélkül. Illés Béla munkájára más területen továbbra is számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik