Belföld

Otthagyja Balatonalmádit a listázó igazgatónő

Intézményét megbüntették, az eljárását elmarasztalták, Gránásiné azonban újabb esélyt kap.

Tevékenységét vizsgálta – és elmarasztalta – az állampolgári jogok biztosa, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, végül mégsem ezek miatt távozik a balatonalmádi Magyar–Angol Kéttannyelvű Gimnázium igazgatója.

A Veszprémi Napló szerint Gránásiné Bácsi Tünde a Dunántúli Református Egyházkerület Közgyűlésének döntése alapján augusztustól a Pápai Református Gimnázium igazgatója lehet.

Gránásiné azzal került a hírekbe, hogy tavaly decemberben a gimnázium több tanára és diákja nyílt levélben kérte az igazgató leváltását, miután minden előzmény és tájékoztatás nélkül, egyenként behívott hét tanárt, és – mint írták – „az ötvenes évekre jellemző módon” kihallgatta őket a felsőoktatással kapcsolatos tüntetések, sztrájkok miatt. A nyílt levél szerint a beszélgetésről jegyzőkönyv készült, ezt az iskolatitkár készítette, de a megbízott igazgatóhelyettes is jegyzetelt. A tanárok után 14 végzős diákot hallgattak meg.


Életkép az iskolából
Forrás: MagyarAngol Kéttannyelvű Gimnázium és Kollégium

A gimnázium diákjai felháborodásukat kifejezve december 19-én sorfallal fogadták tanáraikat az iskolánál. Az igazgató december 20-án azt közölte, hogy a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ kérésére vizsgálódott a diákok és a tanárok körében a hallgatói tüntetésekkel összefüggésben. Az oktatási államtitkárság akkor bejelentette, tájékozódik a történtekről.

Az adatvédelmi hatóság végül 300 ezer forintra büntette az intézményt, de a listázást az ombudsman is elmarasztalta.

Tavasszal pedig arról szóltak a hírek, hogy az igazgató nem engedélyezte, hogy Heller Ágnes filozófus előadást tartson az intézményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik