Belföld

Strasbourghoz fordulnak a megbírságolt képviselők

megbírságolt képviselők (parlament, megbírságolt képviselők)
megbírságolt képviselők (parlament, megbírságolt képviselők)

Szabó Rebekát és Dorosz Dávidot az Országgyűlés rendjének megzavarásáért büntette meg Kövér László. Szerintük jogszerűtlenül.

Szabó Rebekát és Dorosz Dávidot korábban 70-70 ezer forintra büntették az Országgyűlés rendjének megzavarásáért, miután egy Itt Nemzeti Dohánymaffia feliratú molinót mutattak fel az ülésteremben a trafiktörvény módosításakor.


Fotó: MTI / Soós Lajos

Vasárnapi budapesti sajtótájékoztatójukon Szabó Rebeka azt mondta: Kövér László házelnök megpróbálja elhallgattatni az ellenzéket. Emlékeztetett arra, hogy a PM négy képviselője eddig összesen 310 ezer forint büntetést kapott, szerinte azért, mert kimondják az igazságot. A tiltakozásra pedig “a bábszínházzá silányított parlamentben” az egyik lehetőség a táblák felmutatása, miután felszólalási lehetőségeik frakció nélkül korlátozottak – mondta.

Dorosz Dávid azt mondta: “Kövér Lászlónak elmentek otthonról”, frusztrációit az ellenzéki képviselőkön éli ki.

Hozzátette: a kiszabott bírságokat jogszerűtlennek, a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozó intézkedésnek tartják, ráadásul hazai jogorvoslati lehetőség nincs a döntéssel szemben. Ezért fordulnak az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

A pénzbírságot egyébként még nem fizették be a képviselők. Arra számítanak, hogy következő fizetésükből levonják azt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik