Belföld

Még ma megnyitják a budai alsó rakpartot

árvíz, budai alsó rakpart, parlament (árvíz, )
árvíz, budai alsó rakpart, parlament (árvíz, )

A főpolgármester kéri a budapestieket, hogy délután 2 óra után a budai alsó rakpartot gyalogos közlekedésre ne használják.

Vasárnap délután 4 órakor megnyitják a forgalom előtt a budai alsó rakpartot Tarlós István főpolgármester utasítására – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Jelenleg a közlekedési lámpákat kapcsolják vissza, valamint rendbe hozzák a KRESZ-táblákat. A forgalom megindulása előtt rendőrautók fogják jelezni a gyalogosközlekedés végét.

A főpolgármester kéri a budapestieket, hogy délután 2 óra után a budai alsó rakpartot gyalogos közlekedésre ne használják. A pesti alsó rakpart megnyitásáról, a munkagödör miatt, később intézkednek.

Bátán átvágják a gátat

Közben a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vasárnap délelőtt elkezdte a Báta határában található nyári gát átvágását. Így védik a település belterületét és a gemenci vadállományt.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) legfrissebb tájékoztatása szerint jelenleg csaknem 708 kilométernyi töltésen van árvízvédelmi készültség Magyarországon. Rendkívüli a védekezés mintegy 539 kilométeren a Dunán, Rajkától a déli országhatárig, az állami védvonalakon.

Budapesten legutóbb 596 centiméteres vízállást mértek, ami csaknem 3 méterrel marad el a múlt heti rekordtól.

Pakson vasárnap délben 712 centit mértek, ami csaknem két méteres apadást jelent. Baján legutóbb 911, Mohácson pedig 921 centiméteres volt a Duna vízszintje.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik