Belföld

Utcanevek miatt nem kér az akadémiából

mta (mta)
mta (mta)

Cseresnyési László, a nyelvtudományok kandidátusa Japánból háborodott fel a közterületi elnevezések akadémiai listáján, és levelét az ÉS-ben tette közzé!

Ezt írja Pálinkás József elnöknek:

„Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az Önt és munkatársait ért tudományos és szakmai bírálat ellenére, A Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása Magyarország önkormányzatai közterületeinek elnevezéseiről a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben biztosított felhatalmazás alapján című szégyenteljes és a tudományt mélyen megalázó fércmű ma is változatlan formában olvasható az MTA honlapján.

Következésképp azzal a kéréssel kell fordulnom Önhöz, hogy szíveskedjék engedélyezni tudományos fokozatom törlését. Meglepetésemre ugyanis a mai napon a Magyar Tudományos Akadémia weboldalán megtaláltam az mta.hu/koztestuleti_tagok?PersonId=93 cím alatt a nevemet: „Cseresnyési László a nyelvtudomány kandidátusa: 1986”. Korábban úgy tudtam, hogy kandidátusi fokozatom (Sorszám: 11.332, 1986. október 21.) már nem tartozik a nyilvántartott minősítések közé, ezért nem szükséges kérvényeznem az Önök szervezetével való kapcsolatom megszüntetését. Kérem, szíveskedjenek tájékoztatni, hogy mely bankszámlára fizethetem be (1986-ig visszamenőleg) a kandidátusi illetményemet.

Kérésem kedvező elbírálását remélve, ezúton is kívánok az Elnök úrnak és az MTA köztestületi tagjainak töretlen munkakedvet és nagyon jó egészséget.

Tisztelettel,

2013. június 8.                    Cseresnyési László (egyetemi tanár, Shikoku Gakuin, Japán)”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik