Belföld

Hazatértek a Csongrád megyei katasztrófavédők

Tűzoltók indulnak a dunai árvízhez (Tűzoltók indulnak a dunai árvízhez)
Tűzoltók indulnak a dunai árvízhez (Tűzoltók indulnak a dunai árvízhez)

Pénteken éjjelért haza Csongrád megyébe az a 14 tűzoltó, akik Dunaszekcső térségében vettek részt az árvízi védekezésben.

Kovács Attila tűzoltó zászlós, a megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport tagja elmondta: éjjel érkezett haza a tizenkét szegedi és két makói tűzoltó, akik számára csütörtök délután érkezett meg a hazautazást elrendelő parancs, amely után a Békés megyei egységgel indultak haza.

A védekezési feladatok ellátása során nyolc órás váltásokban a szivattyúzást végezték el a gátak mentén, és védték a szivattyúpontokat. Mint azt a zászlós elmondta, jó kapcsolatot építettek ki a szekcsőiekkel. Étkezésüket a helyi napközi konyháján biztosították, ám ha a szolgálat esett az ebéd, vagy a vacsora ideje, a konyhás néni kocsival a szivattyúpontra hozta az ételt, ám amikor megtudta, hogy a Csongrád megyei egység hazautazik, könnyes szemmel vett tőlük búcsút.

A 14 tűzoltó feladatát a már levonulóban lévő ár mentén önkéntes tűzoltók és Pécsről érkezett rendőrök vették át, a hazaérkezett állomány a pihenőnapot követően áll ismét szolgálatba.

Csütörtökön visszaérkezett a megyébe a HUNOR hivatásosnehéz kutató-mentő mentőszervezet négy Csongrád megyei tagja is, a Győr-Moson Sopron megyében szolgálatot ellátó két szentesi tiszt mellett az a hat tisztünk, akik Pest megyében, Vác, Verőce és Zebegény térségében vettek részt a védekezés irányításában, valamint visszatért szolgálati helyére dr. Lánczi Adrienn, a Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központjának orvosa is, aki a bajai védekezésnél látott el feladatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik