Belföld

Háromszázmillióba került a Nyúl és Ménfőcsanak közötti útszakaszt

A 8311 jelű út felújított szakasza Győrújbarát és Ménfőcsanak településeken halad, végig belterületen. A korábbi változó szélességek helyett a burkolat és a padka szélességét egységesítette a kivitelező, helyenként burkolatszélesítéssel.

2013-ban az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan közel 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból az Európai Unió és a Magyar Kormány támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. A Nyugat-dunántúli régióban 2013 év végéig összesen 7,16 milliárd forint megítélt forrást használ fel a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A 8311 jelű út felújított szakasza Győrújbarát és Ménfőcsanak településeken halad, végig belterületen. A korábbi változó szélességek helyett a burkolat és a padka szélességét egységesítette a kivitelező, helyenként burkolatszélesítéssel. Ezen kívül a szakemberek meg is erősítették a burkolatot. A beruházással így megszűnt a burkolatszél töredezettsége, a buszmegállók átépítésével csökkenni fog a balesetveszély, ezen kívül a vízelvezető rendszer rekonstrukciójával az út élettartama is növekszik.

A beruházást követően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai szerint Győrújbarát és Ménfőcsanak lakosai, vagyis közvetlenül több mint 16 ezer ember utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeiben történik pozitív változás.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a régióban betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik