Belföld

Felszabadítják a 7-es főutat

fonyódi magaspart (fonyód, magaspart, )
fonyódi magaspart (fonyód, magaspart, )

A megmozdult sziklatömbök és föld eltávolítása után elhárul az omlásveszély a fonyódi magasparton, így hamarosan újra megindulhat a forgalom a fal alatt haladó 7-es főút lezárt szakaszán.

A katasztrófavédelem szerint a legkésőbb szombaton megnyithatják a forgalom előtt a főút Fonyód és Alsóbélatelep közötti szakaszát, amelyet csütörtökön omlásveszély miatt zártak le, s feloldhatják majd a közelben haladó vasúti pálya érintett szakaszán elrendelt óránkénti 40 kilométeres sebességkorlátozást is.

A fonyódi magaspartról két, egyenként egy-másfél köbméteres szikladarab mozdult el a 7-es főút irányába. A szikladarabokat a domboldalban lévő fák fogták meg. A magaspart statikai vizsgálatára a Pécsi Bányakapitányságról érkezett geológus a helyszínre. A hatóságok a veszélyhelyzet megszüntetéséig zárták le a főutat, elterelve a forgalmat a fonyódi hegy mögött haladó utakra. A sziklák megindulása épületekre nem jelentett veszélyt, és egyéb lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Az idén tavasszal a kiadós esőzés következtében már kétszer is megcsúszott a fonyódi partfal, emiatt április elején egyszer már le kellett zárni egy hétig a 7-es főút Fonyód és Alsóbélatelep közötti szakaszát.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik