Belföld

Módosulhat a taxirendelet

taxi (taxi)
taxi (taxi)

A taxirendelet módosításáról, az új közterület-használati díjakról és több kulturális intézmény vezetői posztjának pályáztatásáról dönthet szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, valamint újra tárgyal a Tormay Cécile köz elnevezéséről.

A taxirendelet módosítása a május végi ülés napirendjén is szerepelt, a javaslat enyhítette volna a gépjárművek korhatári megkötésére vonatkozó szabályozást, továbbá meghosszabbította volna a járművek teljesítményére, környezetvédelmi besorolására, csomagtartóméretére vonatkozó rendelkezések betartásának határidejét. Az indítványt a főpolgármester akkor visszavonta, indoklása szerint még egy egyeztetésre volt szükség a járművek korára vonatkozóan.

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére újratárgyalják a Tormay Cécile íróról, műfordítóról történő közterületi elnevezést is.

A képviselők dönthetnek az új közterület-használati díjakról, továbbá arról, hogy a továbbiakban inflációkövetővé tegyék őket. A testület napirendjén szerepel hat fővárosi társaság vezetőjének tavalyi prémiuma, valamint az a javaslat is, amely szerint Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságra nevezik át Budapest Főváros Közterület-felügyeletét, és bővítik a feladatkörét is.

A közgyűlés előtt lesznek a Vígszínház, a Budapesti Operettszínház és a Budapesti Történeti Múzeum vezetői posztjának pályáztatására vonatkozó indítványok is.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik