Belföld

Egy hónap múlva nyit a Kalandpart

Egy-másfél hónapon belül megnyithat a mintegy 100 millió forintból épülő kalandpark a szegedi Laposon.

a tulajdonos Gasztro-Head Kft. ügyvezetője május első felében szerette volna megnyitni Szeged legújabb szabadtéri szórakoztató központját, ám az árvíz miatt komoly csúszásokkal kellet számolnia. Fejes József a SzegedCafénak most azt mondta: bár a munkálatokat visszavetette az árvíz, igyekeznek egy, legfeljebb másfél hónapon belül elkészülni, így a Szegedi Ifjúsági Napok közönsége már biztosan élvezheti az új kalandpark szolgáltatásait.

Több mobil kiszolgáló létesítmény is lesz a parknál. Ezek kettő és fél méter magas, ugyanennyi széles és öt-hat méter hosszú, fahatású burkolattal bíró konténerféleségek lesznek. “Természetesen a szegedi főépítész felhívta a figyelmünket, hogy a létesítményeknek illeszkedniük kell a vízparti környezethez, aminek mi maximálisan igyekszünk eleget tenni” – tette hozzá Fejes József. A kalandpálya kiszolgálórészlegét egyébként a partnál vezető betonút végétől 20-30 méterrel helyezik el.

A Kaland-part közel 75 millió forintos projektösszegből, több mint 48 millió forint az uniós és állami támogatással valósul meg. Ugyanakkor nagyjából 25 millió forint értékben egyéb építkezéseket is terveznek írja a SzegedCafé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik