Belföld

Döntött a KLIK: mégse lesz iskolagyümölcs-mutyi

zöldés-gyümölcs (zöldség, gyümölcs, )
zöldés-gyümölcs (zöldség, gyümölcs, )

A KLIK visszavonja az iskolagyümölcs-programra kiírt közbeszerzési pályázati felhívást.

“A beérkezett észrevételek alapján a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ felülvizsgálta a június 6-án megjelent Iskolagyümölcs-programra kiírt közbeszerzési pályázati felhívást, és a mai napon arról döntött, hogy visszavonja azt. Nagyobb lehetőséget kíván adni ugyanis a kis- és középes gazdaságok termelőinek, a helyi beszállítóknak. Az iskolagyümölcs beszerzéséről tehát az iskolák maguk döntenek majd és kötnek szerződést a tankerületek koordinációjával a már működő iskolatej-beszerzések mintájára” – közölte a KLIK.

Elsőként lapunk tárta fel részletesen a KLIK napokban kiírt közbeszerzési pályázatának furcsaságait. A 4 milliárdos közbeszerzés teljesen kizárta volna a programból a kistermelőket, akik Simonka György fideszes polgármestert és képviselőt sejtették az ügy mögött. Mégpedig azért, mert az igen szigorú feltételeket véleményük szerint csak egy cég, az idén áprilisban alapított Magyar Iskolagyümölcs Kft. tudta volna teljesíteni. Az új cégnek két tulajdonosa van, az egyik a Paprikakert TÉSZ, amelyben Simonka Györgynek és feleségének is van érdekeltsége. A közbeszerzés furcsaságairól ezen a linken olvashatsz.

A KLIK közölte azt is, szeptembertől a korábbinál több gyerek, nem csak az alsó tagozatosok, hanem az 1-6. osztályos kisiskolások jutnak egészséges gyümölcshöz az iskolagyümölcs-programból.

“A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ úgy kívánja a programot tovább működtetni, hogy minden magyarországi kisiskolás egyenlő eséllyel jusson hozzá az egészséges magyar zöldséghez és gyümölcshöz. Ezért különös hangsúlyt fektetünk arra, hogy az ellátás az állami iskolákban egységes színvonalú, és a mintegy félmillió kisiskolás számára elérhető legyen lakhelyétől és szociális helyzetétől függetlenül” – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik