Belföld

Ma sem ússzuk meg: ránk szakad az ég!

zivatar(1)(1)(960x640)(1).jpg (zápor, zivatar, eső)
zivatar(1)(1)(960x640)(1).jpg (zápor, zivatar, eső)

Lesz napsütés és felhőszakadás is. Csütörtökig kell kihúzni, aztán jön a kánikula.

Kapcsolódó cikkek

Hétfő délutántól délnyugat felől egyre több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyeket felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetnek. A hőmérséklet csúcsértéke 24-30 fok között várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az egész országban készülni kell heves zivatarokra. Emiatt 16 megyére és a fővárosra adtak ki narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést. Emellettfelhőszakadásra is számítani kell, ezért országszerte elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Kedden is többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A borongósabb idő hatására visszaesik a hőmérséklet, a maximumok 25 fok körül alakulnak.

Szerdán keleten, délkeleten lehetnek még elszórtan záporok, zivatarok, ugyanakkor melegszik az idő, helyenként ismét 25 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északias szél többfelé erős, helyenként viharos lesz.

Csütörtöktől ismét a napsütésé lesz a főszerep. Fokozatosan melegszik a levegő, hét végére igazi kánikula köszönthet be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik