Belföld

Délután újra bedugulhat Budapest

árvíz, elöntött buszmegálló, budapest (árvíz, )
árvíz, elöntött buszmegálló, budapest (árvíz, )

Dugók, terelések, zárak, kocsiktól roskadozó utak - hiába az intelem, láthatóan mégis sokan autóval igyekznek bevenni a fővárost. Az eredmény: tötymörgés a köbön.

Autó marad, ott a busz

Tarlós István főpolgármester intézkedésére jelentős forgalmi változások lépnek életbe hétfőn Budapesten – figyelmeztetett a Budapesti Közlekedési Központ. Ezért arra kértek minden itt élőt, illetve fővárosba ingázót, hagyják otthon az autójukat és válasszák a közösségi közlekedést.

A BKK közölte, a kötött pályás gerincvonalai és a MÁV-Start elővárosi vonatai megnövelt kapacitással közlekednek, ugyanakkor emlékeztetnek, a Bem rakpart, a Batthyány tér térsége és az alsó rakpartok továbbra is zárva maradnak. A korlátozások miatt speciális forgalmi intézkedésekre is számítani kell, ezek ígéretük szerint mind a tömegközlekedés előnyben részesítését szolgálják. A céljuk, hogy a beérkező forgalom elterelésével meggátolják a dugókat a fővárosban.

Döcögés és pöfögés

Hiába az intelem, sokan mégis úgy döntöttek, „kocsiháton” indulnak reggel harcba. Ennek meg is lett az eredménye, feltorlódtak a járművek Budapesten, a Szent István körúton, illetve a Váci úton Újpest-központ térségében  – írta Facebook-oldalán a Budapesti Közlekedési Központ. A Margit hídon a Buda felé vezető két sávból jó ideig csak az egyik volt járható és hasonló a helyzet alakult ki a Váci út egy részén, az Árpád út és az Árva utca között – ez az ok, vagyis reméljük, már csak volt. Korábban – információink szerint – a Margit hídra csak nyolcasával engedték fel a kcosikat, ám a BKK nem sokkal 11 óra előtt közölte: megnyitották a Margit híd budai lehajtóját északi irányba, Óbuda felé. Ennek fényében a 9-es, a 160-as, és a 260-as autóbuszok Óbuda felé újra eredeti útvonalukon közlekednek.

Pár perccel később újabb örömhírt tudattak: eszerint az 1-es villamosok ismét a teljes útvonalon hasítanak.

Negyed 2 magasságában újabb kő esett le közlekedők szívéről, a 3-as villamos is jár, méghozzá végig.

Ezzel szemben Pótlóbuszok szállítják az utasokat a 18-as, 41-es és 47-es villamosok vonalán Albertfalva, kitérő és Újbuda-központ megállók között műszaki hiba miatt. A BKK az arra haladók türelmét kéri.


Fotó: Neményi Márton

Hahó, már van hév

Sokan vélhetően még nem tudták reggel, hogy a Szentlélek tér és a Margit híd között újraindult a hév. A szerelvényeken reggel alig utaztak néhányan. Azért ezen a fronton sem volt minden fenékig tejfel, a BKK figyelmeztetett: minden második jármű csak a Szentlélek térig közlekedik. Időközben azonban közleményt adtak ki, melyben tudatták, már a Margit hídi felszíni állomásig járnak.

Ha önmagában nem lenne kihívásokkal tarkított a fővárosi lét ezen a napsütéses hétfőn, egy ideig nem járt a 3-as metró a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között. Emiatt újabb ötven busz került forgalomba a roskadásig tömött utakon. A probléma szerencsére már megoldódott.

Rendőrök mindenütt

A rendőrség délelőtt közleményt adott ki, melyben azt írják, fővárosi és vidéki rendőrök segítik közlekedést a Budapesten. Folyamatosan figyelik, hogy alakul a forgalom, még a levegőből is, ugyanis helikopterről pásztázzák az utakat. Azt ígérik, ha szükséges, azonnal egyenruhásokat küldenek a kritikus gócpontokhoz.

Jelenleg is rendőrök irányítják a forgalmat Budapest több pontján. A közlekedési helyzet kezelésében csak a főváros legterheltebb részein 42 közlekedési rendőr, 20 motorkerékpár és 11 szolgálati személygépkocsi vesz részt. Készenlétben áll további 18 közlekedési járőr 9 rendőrautóval. Állítják, a kerületek sincsenek híján az egyenruhásoknak.

A BRFK elégedett

A fővárosi egyenruhások szerint káosznak nyoma sincs, nem is volt, legalábbis rendőri szempontból kielégítőnek ítélik a helyzetet. Azt mondják, folyamatos forgalomirányításra a Budapest II., Margit körút – Török utca kereszteződésében van szükség.

Délután egy kis dugó?

A délutáni torlódások elkerülése érdekében a rendőrség továbbra is arra kéri a Budapesten közlekedőket, válasszák a közösségi közlekedést.

Miközben a közlekedők megvívják a maguk harcát az utakon, a Duna sorra rekordokat döntöget. Hogy mi történik körülöttünk, kövesse nyomon folyamatosan frissülő tudósításunkban!

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik