Belföld

Nem segített Zugló Palcsó Tamásnak

Az önkormányzat visszautasítja azt az állítást, hogy versenyelőnyhöz juttatta volna a dohánybizniszbe kezdő ex-megasztárost.

A hvg a minap azt írta, hogy Palcsó Tamás egyik dohányboltjához a XIV. kerületi önkormányzattól bérel majd egy 59 négyzetméteres üzlethelyiséget, amit nyílt pályázat nélkül kapott meg. A zuglói önkormányzat az üggyel kapcsolatban pénteken közleményt adott ki. Azt írják:

„Határozottan visszautasítjuk azokat az állításokat vagy sugalmazásokat, amelyek szerint a Zuglói Önkormányzat bármilyen segítséget, versenyelőnyt nyújtott volna bárkinek az említett helyiségek bérbeadásával kapcsolatban.

Zuglóban hosszú évek óta ugyanazon rendelet alapján történik az Önkormányzat tulajdonát képező helyiségek bérbeadása. Ezeket a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. nyíltan meghirdeti honlapján, hirdetőtábláján, így történt ez az elmúlt időszakban is. A hirdetményes eljárás egy nyílt versenyeztetési eljárás, a rendelet alapján pedig, amely helyiségekre nem jelentkezik senki, csak azokra lehet közvetlenül ajánlatot benyújtani.

A szóban forgó helyiség bérletére határidőn belül nem volt egyetlen jelentkező sem. Palcsó Tamás ezután tett a szabályoknak megfelelően ajánlatot, amelyet a rendelet értelmében el kellett fogadni. A bérleti díj mértékét független értékbecslés alapján, a piaci viszonyoknak megfelelően határozzák meg. A valótlanságokat állító sajtótermékek ellen az Önkormányzat jogi eljárásokat indít.”

Mint arról korábban beszámoltunk, a fiatal énekes tarolt a trafikpályázaton: Csepelen négy koncessziót nyert, Zuglóban egyet.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik