Belföld

Megoldódott az esernyős csodabogár rejtélye

eso(210x140)(2).jpg (eső, )
eso(210x140)(2).jpg (eső, )

Kiderült, ki az a férfi, aki a héten többször is talpig öltönyben dekkolt derékig a Dunában.

Egy fura fazon keltette fel a minap a budapestiek érdeklődését. Emberünk csokornyakkendőben, esernyővel és aktatáskával a kezében tűnt fel több ízben az áradó Dunában – a járókelők legnagyobb döbbenetére. Persze el is indult a találgatás, hogy vajon mi célt szolgálhat a különös produkció.

Csütörtök estére kiderült, hogy a rejtélyes figura Juhász R. József performanszművész, akivel rögtön egy villáminterjút is készített a budapest.postr.hu. A férfi elmondta, valójában egy kísérletet végzett. Arra volt kíváncsi, hogyan működik a médiagépezet, ezért akcióját szándékosan nem hirdette meg előre sehol. Tudni szerette volna, mit lép az online közösség, amikor szembesül egy szokatlan eseménnyel. Különösen a kommentek érdekelték, az, hogy miképp befolyásolják egymás véleményét a résztvevők, hogy változik akár percről percre egy kérdés vagy egy helyzet megítélése.


Fotó: Facebook / Juhász R. József

A művész a lapnak elmondta azt is, hogy maga a performansz csak a kezdet. A célja, hogy a több ezer hozzászólást és bejegyzést összegyűjtse, s azt kiállítás formájában tárja a nagyérdemű elé.

Az árvízről a legfrissebbeket itt olvashatod el.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik