Belföld

Első pedagógusnap a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal

Először rendez a Pedagógusnap alkalmából ünnepséget pénteken délelőtt 11 órától a szegedi tankerület élén álló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

A pedagógusnapra meghívták az oktatási intézmények igazgatóit és helyettes vezetőit, a tankerület polgármestereit, a működtetésben közreműködő gazdasági szolgálat igazgatóját – így csaknem 250 vendéget várnak pénteken a Megyeházára. Az ünnepelteket a tankerület kiemelkedő tehetségű diákjai zenés műsorral köszöntik, és hét pedagógus kap pedagógiai szakmai és vezetői munkásságáért elismerést.

A Szegedi tankerülethez mintegy 3000 pedagógus tartozik, akik mintegy 30 000 gyermek oktatásáról-neveléséről gondoskodnak nap mint nap. A pedagógusnapi ünnepséggel rajtuk keresztül köszöntik a teljes oktatói közösséget. A rendezvényen köszöntőt mond B. Nagy László kormánymegbízott és Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a tankerület igazgatója.

Pedagógusnap alkalmából kiemelkedő pedagógiai szakmai és vezetői munkásságáért elismerő oklevelet vehet át dr. Ezumahné Németh Györgyi, a Madách Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója (Szeged), dr. Szil Elemérné, a Fekete István Általános Iskola igazgatója (Szeged), dr. Nagyné Bánfi Judit, a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola főigazgatója, Szalai József, a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója (Szeged), Szélpál Szilveszter, a Király-Kőnig Péter Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója (Szeged), Godár Mária, a Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv Általános Iskolája, Óvodája és Pedagógiai Szakszolgálata általános iskolájának intézményegység vezetője, valamint dr. Sindely Pál nyugdíjas pedagógus, aki Balog Zoltán miniszter úr elismerő oklevelét veszi át a kormánymegbízottól.

A műsorban közreműködik a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola kórusa, a Király-Kőnig Péter Zeneiskola több diákja, Antal Kincső, a Petőfi Sándor Általános Iskola és Szabó Lucia, a Radnóti Miklós Gimnázium tanulója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik