Belföld

Mikor fizet már a NAV?

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 06. 05. 17:00

Ha adóvisszatérítés jár a személyi jövedelemadónkból, a NAV a beadást követő 30 napon belül köteles utalni. Ha késedelembe esik, az adóhivatal is késedelmi pótlékot fizet.

Korábban a témában:

Az adózók körében némi bizonytalanságot okoz a személyi jövedelemadó visszatérítésének időpontja. A NAV a bevallásban feltüntetett visszatérítendő adót a  bevallás beérkezésétől számított 30 napon belül – de legkorábban az adóévet követő év március 1-jétől – utalja ki -tudta meg a Szeged24 a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságán.

Ha a bevallás olyan hibát tartalmaz, amely csak az adózó közreműködésével javítható, akkor a kiutalásra nyitva álló határidő kezdő időpontja a bevallás javításának napja lesz.

Amennyiben a magánszemély kérésére a NAV készítette el az  egyszerűsített bevallását, a visszatérítendő adót május 20-tól, vagy a javítás alapján módosított bevallásról szóló értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül utalja ki.

Figyelembe kell venni azt is, hogy a kiutalás napjának az a nap számít, amikor a NAV az átutalásra megbízást ad, emiatt a visszatérítendő adóhoz a magánszemély a banki jóváírást, illetve a postai kézbesítést követően – pár nappal később – jut!

Ha a NAV a kiutalást késedelmesen teljesíti, a késedelem minden napjára a késedelmi pótlékkal azonos mértékű kamatot fizet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.