Belföld

Árvíz: a metróban is lehet korlátozás

duna (duna)
duna (duna)

A Duna áradása miatt módosított útvonalon közlekedik több járat a fővárosban.

Ha a Duna vízszintje Budapesten eléri a 850 centimétert, a Batthyány téri állomást le kell zárni az utasok elől, és a szerelvények áthaladnak az állomáson. Az intézkedés keretében az állomás polgári védelmi kapuit bezárják, így a vonalon a közlekedés akkor is fenntartható marad, ha a Batthyány téri aluljárót esetleg elöntené a víz.

Csütörtökön üzemkezdettől a Lánchíd pesti aluljárója várhatóan víz alá kerül, ezért a 2-es villamosok a Közvágóhídtól csak az Eötvös térig közlekednek, a Március 15. tér és az Eötvös tér között pedig csak egy vágányt használhatnak.

A szentendrei HÉV (H5) forgalmát várhatóan csütörtök délutántól kell korlátozni, ennek pontos időpontja a vízállástól függ. A korlátozás életbelépésétől a HÉV Békásmegyerről és Szentendréről csak a Margit híd felszíni állomásáig közlekedik.

A Clark Ádám téri villamos aluljáró esetleges lezárásakor a 19-es és 41-es villamosokat a 18-as villamos vonalán a Széll Kálmán tér végállomásra terelve közlekedtetik, a lezárás pontos időpontjáról későbbiekben adnak tájékoztatást. Az aluljárót leghamarabb csütörtökön vagy pénteken zárhatják le.

Szerda reggeltől több járatot is sűrítve indítanak, kisebb követési idővel közlekednek majd egyes időszakokban a 2-es és 3-as metrók, az 1-es, a 4-es, a 6-os, a 17-es, a 18-as villamosok, valamint a 9-es és 86-os buszok.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik