Belföld

900 millió forint városrehabilitációra Hódmezővásárhelyen

Szabadsag-ter(960x640).jpg (szabadság tér, hódmezővásárhely, társasház)
Szabadsag-ter(960x640).jpg (szabadság tér, hódmezővásárhely, társasház)

Megkezdődött a Szent István városrehabilitációs program Hódmezővásárhelyen. A részben európai uniós forrásból megvalósuló, összesen mintegy 900 millió forintos költségvetésű fejlesztési projekt keretében többek közt hat Szabadság téri társasházat, a Szent István Általános Iskola épületét valamint a lakóövezet járdáit, útjait és játszótereit újítanák fel.

Hétfőn megkezdődtek a Szent István városrehabilitációs program munkálatai a Szabadság téren. A beruházás keretében felújítják hat társasház, valamint a Szent István Általános Iskola és a Szent István király plébánia homlokzatát, kicserélik az elöregedett nyílászárókat. A későbbiekben újjáépítik a városrész valamennyi terét, útját és járdáját, rendbe hozzák az elmúlt években igencsak elhanyagolt zöldterületeket, illetve egy új játszóteret is kialakítanak majd. Felújításon esik át a piac csarnoka, valamint a stadion öltözője is. A közbiztonság javítása érdekében a téren kamerás megfigyelőrendszert építenek ki.

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere a mintegy 900 millió forintos összköltségvetésű fejlesztést bemutató sajtótájékoztatóján elmondta, a Szabadság tér Hódmezővásárhely társadalmi, gazdasági szempontból is leszakadással fenyegetett településrésze: a lakásállomány leromlott, kevés a közösségi funkciót betöltő tér. Az önkormányzat ezért átfogó rehabilitációs programot dolgozott ki, amely a környékén lakók életének szinte minden területén érezteti majd hatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik