Belföld

Árvíz Győrben! Lezárták a Rakpartot

Június elsején a Mosoni-Duna vízszintje miatt lezárták a Dunakapu tér melletti rakparti utat. Néhány autóbusz útvonala is megváltozott.

Vasárnap reggel 6 órától másodfokúra emelik az árvízvédelmi készültséget a Duna Vének-Dunaremete közötti szakaszán és a vének-dunaszentpáli szakasz bácsai gátőrjárásán. Az utóbbi folyószakasz teljes hosszán pedig elsőfokú készültséget rendeltek el. Ugyancsak elsőfokú lesz a készültség vasárnap reggeltől a Komárom-Esztergom közötti szakaszon – olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján.

Az intézkedést a Dunán érkező árhullám és a kedvezőtlenül alakuló hidrológiai helyzet miatt hozta a központi védelemvezető. Az elmúlt 24 órában a Duna németországi és ausztriai vízgyűjtőin többfelé 30-50 milliméternyi csapadék hullott. Hétfő reggelig még további jelentős mennyiségű esőre lehet számítani. Az előrejelzések szerint Nagybajcsnál harmadfokú készültség felett, 820 centiméter körül tetőzhet jövő héten a Duna.

Komárom térségében is emelkedett a vízszint szombaton, ezért elrendelték elsőfokú árvízvédelmi készültséget Komárom-Almásfüzitő között vasárnap reggel 6 órától.

Lezárták a rakpartot

2013. június 1-jén – szombaton – reggel 8.30 órától kezdődően a Móricz Zsigmond rakpart alsó szakaszát lezárták, ezért a CITY jelzésű autóbuszjáratok terelőúton, mindkét irányban a Széchenyi hídon át közlekednek.

A Kálóczy térről induló autóbuszok nem érintik a Dunakapu tér, a Dunapart Rezidencia és a Vas Gereben utca P+R megállóhelyeket, viszont megállnak a Rónay Jácint utca, a Szövetség utca és a Bácsai út, Kertész utca megállóhelyeken.

A Schwarzenberg utcától a 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyig az autóbuszok útvonala változatlan.

A 14-es út, Árkád üzletház megállóhelyet követően az autóbuszok nem érintik a Vas Gereben utca P+R, a Dunapart Rezidencia, a Dunakapu tér és a Rónay Jácint utca megállóhelyeket, viszont megállnak a Bácsai út, Kertész utca, valamint a Szövetség utca megállóhelyeken, majd menetrend szerint a Széchenyi István Egyetemnél és a Kálóczy téren.

Szerdai és szombati napokon az autóbuszok továbbra is mindkét irányban betérnek a városréti piachoz.

(Nyitó képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik