Belföld

„Leváltották” Balog Zoltánt és Hoffmann Rózsát

HaHa (HaHa)
HaHa (HaHa)

Pénteken tízkor a Hallgatói Hálózat (HaHa) aktivistái benyomultak az Emberi Erőforrások Minisztériumába. A flashmob a vasárnapi pedagógusnapi tüntetésre hívja fel a figyelmet.

„Sajnálatos módon ma reggel 10 órakor beszüntette munkáját a 2012-ben átkeresztelt Emberi Erőforrások Minisztériuma. Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a Balog Zoltán által vezetett Emberi Erőforrás-kivonási Minisztérium mindeddig rettenetesen végezte a munkáját” – olvasható a HaHa közleményében.

Mint írják, ezennel elbocsátották a minisztérium vezetőit, felelősségre vonva őket eddigi döntéseikért. A minisztérium további dolgozóit pedig felkérték arra, hogy segítsenek megszervezni az új minisztériumot, amely nem a kormány agymenéseinek, hanem az állampolgárok érdekeinek megfelelően működik a továbbiakban.


Fotó: HaHa / Facebook

A demonstrálók mintegy kéttucatnyian voltak, akik síppal, dobbal hívják fel a figyelmet az akciójukra. Fél 11-kor berohantak az EMMI épületébe, ott a végigvinultak a folyosókon, a “bömbibe” kiáltva tiltakozásukat az oktatás refromok ellen. 11 óra körül megjelentek a rendőrök, és a fiatalokat elkezdték igazoltatni. Úgy tűnt, eljárást indítanak a hallgatók ellen, de a helyszínen tartózkodó munkatársunk úgy tudja, erről a minisztérium dolgozói lebeszélték őket. A hallgatók a minisztérium előterében közben megnyitották ügyfélszolgálatukat, ahol várták az érdeklődők panaszait, kérdéseit és javaslataikat a minisztérium további működésére vonatkozóan.

Itt később megjelent Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, illetve Klinghammer István felsőoktatásért és Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár kabinetfőnöke is.

A hallgatók kiharcolták, hogy fogadják őket a minisztérium vezetői. “Kijöttünk az épületből itt a megállapodás a kezünkben, hogy jövő hét szerdán 9-kor tárgyalunk Klinghammer Istvánnal és Hoffmann Rózsával! A tárgyalást végig rögzíthetjük és nyilvánossá tehetjük!” – írja Facebook-oldalán a szervezet.

Az esemény után az EMMI közleményben tudatta, hogy “akinek valóban fontos a magyar köz- és felsőoktatás ügye, az nem a rendzavarásban, a provokációban és az erőszakban érdekelt, hanem a tisztességes szakmai vitában, amely például a miniszter által létrehozott Felsőoktatási kerekasztalon belül és azon kívül is folyik”. Balog Zoltán pedig arra utasította Klinghammer Istvánt és Hoffmann Rózsát, hogy “munkájuk során ne engedjenek semmiféle nyomásgyakorlásnak”.

„A minisztériumi vezetés elmozdítása szükségességének pontos okait, viselt dolgaikat június 2-án, vasárnap szakszervezetek és civil szervezetek képviselői tárják a nyilvánosság elé. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által szervezett tüntetés 14 órakor kezdődik az Eötvös-szobornál, innen vonulunk át a Szalay utca elé, ahol összegezzük az elmúlt évek kormányzati ballépéseit és felvázoljuk az oktatás helyrehozásának lehetséges módjait” – derül ki továbbá a HaHa közleményéből.

Egyben megköszönik a Stadionépítésért Felelős Államtitkárság, a Forráskivonó Államtitkárság, a Békemenetért Felelős Államtitkárság, a Agitációs és Propaganda Államtitkárság, a Népbutító Államtitkárság, a Szegregációért Felelős Államtitkárság, a Rezidenstörvényért Felelős Államtitkárság és a Párválasztóért Felelős Államtitkárság áldozatos munkáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik