Illegalis-vagohidat-buktattak-le-a-rendorok-Szarvason(960x640).jpg (rendőr, vágóhíd, mészáros, )
Belföld

Húsz tonna állati maradványt ástak el az illegális mészárosok

Rossz minőségű termék forgalomba hozatala bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Szarvasi Rendőrkapitányság három illegális mészárszéket üzemeltető férfi ellen. A nyomozók a vágóhídhoz tartozó tanyákon tartott helyszíni szemlék során mintegy 20 tonna állati maradványt találtak, többek közt ló fejeket, patákat, a leölt állatok zsigereit, belsőségeit. A vallomások szerint a gyanúsítottak az elmúlt egy évben közel 350 állatot vágtak le, majd értékesítettek tőkehúsként.

Egy Szarvas környéki illegális vágóhídra és egy, az ott levágott állatok húsát értékesítő budapesti hentesüzletre csaptak le a Szarvasi Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság emberei a közelmúltban. A nyomozást végző rendőrök házkutatásokat tartottak az állatvágásokkal összefüggésbe hozható férfiak lakó- illetve tartózkodási helyein, ahol is több, erre a tevékenységre utaló eszközt, közöttük taglót, késeket, fűrészeket, szarvasmarha fülszámokat, iratokat, valamint állati maradványokat találtak. A gyanúsítottakat bűnügyi őrizetbe vették. A kihallgatásuk során kiderült, a levágott állatok számukra értéktelen testrészeit, illetve maradványait egy békésszentandrási lakóingatlan kertjében, valamint egy Szarvas melletti tanyán ásták el. A megnevezett helyszíneken mintegy 20 tonnányi állati maradványt tártak fel a rendőrök, többek közt ló fejeket, patákat, a leölt állatok zsigereit, belsőségeit, lenyúzott bőrét és csontjait. Az eljárás további szakaszában vizsgálják a környezetkárosítás és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűncselekmények megvalósulását is, továbbá tanúként hallgatják ki azokat, akikkel kapcsolatban felmerült, hogy a levágásra szánt állatokat értékesítették a gyanúsítottaknak.

Hernádkak kicsiny település Miskolc közelében, vitatott beruházásokkal. Ahhoz képest, hogy a térség az egyik legszegényebb Európában, a faluban az emberek viszonylag stabil anyagi körülmények közt élnek. A cigánysoron viszont jellemző a nélkülözés, terjed a drog, rossz a közbiztonság. Sokan változásra várnak, igaz, Orbán Viktor neve hallatán többen fellelkesülnek. Riport a kampány kezdetén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.