Belföld

Videó: Az Oxygen vendégeit is felháborította a beteg fiú kitiltása

Kitiltottak egy hétéves kisfiút a Naphegy téri Oxygen nevű wellnessközpontból. A kisfiú jobb oldala részlegesen lebénult, emiatt nem tud önállóan járni. Levente egyik fülére nem hall és betegségének utóhatása, hogy figyelemzavaros és hiperaktív. Magatartásával viszont nem volt probléma, mégsem mehet többet. Videó.

Amint arról mi is beszámoltunk, a kisfiú kitiltását úgy sikerült elérni, hogy a központ házirendjét kibővítették egy sorral: “Speciális igényű és speciális ellátást, illetve felügyeletet igénylő gyermeket befogadni nem áll módunkban.”

A fiú apja informális úton úgy értesült, hogy valójában nem a pedagógusok panaszkodtak, hanem valamelyik szülőnek volt problémája azzal, hogy a gyereke Leventével volt együtt a játszóházban. Ezt lapunknak az intézmény sajtósa, Makarész Rita tagadta. Közleményükben ehelyett azzal magyarázták a példátlan kitiltást, hogy az óvónő a kisfiú miatt nem tudott figyelni a többi gyerekre.

A történethez hozzátartozik,  hogy a szülők a játszóházba nem mehetnek be. Makarész Rita arra a kérdésünkre, hogy ha az óvónőt leterhelte a dolog, akkor miért nem úgy módosították a házirendet, hogy a speciális igényű gyermekek esetében a szülők is részt vehessenek a felügyeletben, annyit mondott: a közleményben leírtakon kívül nem kívánnak mást mondani. Stábunk a luxuswellnessközpontban járt, ahol a szépülni vágyók véleményét kérdezte a botrányos esetről. Nekik se tetszett a dolog.

Olvasói sztorik