Belföld

“Rettegnek a tanáraim – nekem is félnem kell?”

Középiskolás diákok tiltakoztak az oktatási reformok ellen a Széll Kálmán téren.

„Miért kell attól félnem, hogy rám esik egy tégla az iskolámban?”, „Erkölcstan? Bagoly mondja verébnek.”, „Miért kell a homlokomra írnom a vallásomat?”,”Rettegnek a tanáraim – nekem is félnem kell?”, „Miért kell rendőri felügyelettel tanulnom?” – többek között ilyen táblákkal jelent meg a „Moszkván” szerda délután 15-20 diák.

A kérdéseikkel körbejárták a teret, majd felsorakoztak egymás mellé és hangosan felolvasták a kérdéseiket. Mikor a végére értek, megfordították a tábláikat, és a hátoldalon lévő betűkből összeálló felirattal válaszokat követeltek. Az akciót kétszer ismételték meg, közben a járókelőkkel beszélgettek a középiskolások. Vita volt, de komolyabb konfliktus nem alakult ki.


Fotó: Reményi Gergő, Reményi Dani

Ezután átvonultak az EMMI Szalay utcai épületéhez, amelyre megpróbálták felragasztani a táblákat, de a biztonsági őr ezt megakadályozta, mondván a celluxszal rongálják a márvány virágládákat. A biztonsági őr később azt tanácsolta a diákoknak, hogy legközelebb délelőtt jöjjenek, akkor az illetékesek is benn vannak az épületben. A flashmobozók azt válaszolták, hogy nekik délelőtt iskolába kell menniük, olyankor nem érnek rá, tanulói kötelességüket teljesítik. Visszakérték a plakátokat a biztonsági őrtől, majd kissé csalódottan hazamentek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik