Belföld

Orbán utasított: németekről egy szót sem

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

A miniszterelnök nem akarja, hogy Magyarország a német választási kampány témája legyen.

Nincs egy hete, hogy vita robbant ki Orbán Viktor és Angela Merkel között. A német kancellár egy rendezvényen arról beszélt, hogy nem érdemes Magyarországot európai uniós tagságának elvesztésével  fenyegetni, vagyis “nem kell rögtön a lovasságot küldeni”. A magyar miniszterelnök erre válaszul mondta azt, hogy “a németek küldtek már lovasságot Magyarországra, tankok formájában jöttek, ne küldjenek, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be”.

Ezek után több német politikus is bírálta és Fodor Gábor is azt várta, hogy a magyar kormányfő bocsánatot kér Merkeltől az Európai Unió mai csúcstalálkozóján.  Ez nem történt meg, de úgy tűnik, Orbán Viktor nem akarja folytatni a botrányos vitát.

Kérdésre válaszolva azt nyilatkozta a szerdai brüsszeli sajtótájékoztatón, hogy a magyar kormánynak nincs vitája a német kancellárral, és a CDU-val sincs vitája a Fidesznek.Nem akarja, hogy Magyarország a német választási kampány témája legyen. Ezért – mint mondta – felszólította az összes miniszterét, hogy tartózkodjanak minden, Németországon belüli eseménynek a kommentálásától”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik