Belföld

Nagyobb épület, több pénz kell a KIK-nek

Iskola (iskola)
Iskola (iskola)

Míg a parlament éppen a napokban fogadta el a zsúfoltabb általános iskolai osztályokat lehetővé tévő törvényt, addig az iskolákat fenntartó KIK nem kedveli a zsúfoltságot.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) megduplázná a jelenleg rendelkezésre álló irodai férőhelyeit, de nem csak a négyzetmétereit, hanem a költségeit is – írja a Népszabadság egy birtokába került kormányzati jelentésre hivatkozva.

A lap szombati számában arról is beszámol, hogy becslések szerint a pedagógusok negyven százalékának volt korábban önkormányzattal kötött kollektív szerződése, amely alapján béren kívüli juttatást is kaptak. Noha az állami átvétel után a szerződések hatályosak maradtak, az érintettek február óta nem kapják meg a cafeteriát – olvasható a cikkben.

A kormányzati jelenés szerint a több ezer iskolát működtető és százezer pedagógust foglalkoztató megaintézménynek január elseje óta még mindig nincs szervezeti és működési szabályzata. A szakmai feladatok egy része ellátatlan (például a szakmai szolgáltatások), de ezzel nem is foglalkozik a jelentés, legfeljebb a határidő kitolását kérik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik