Belföld

Zivatar miatt narancs riasztást adtak ki

zivatar-eso(1)(960x640).jpg (zivatar, eső, )
zivatar-eso(1)(960x640).jpg (zivatar, eső, )

Heves felhőszakadások várhatóak, ezért több térségre másodfokú riasztást adtak ki.

A heves zivatarok és felhőszakadások miatt az ország tíz megyéjének több térségére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este.

A riasztásban érintett megyék: Baranya, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém.
A meteorológiai szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint ezen kívül az ország nagy részén, köztük Budapesten és környékén is elsőfokú riasztás van érvényben, mind a várható felhőszakadás, mind a heves zivatarok miatt.
Az éjfélig szóló figyelmeztető előrejelzés szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az ország bármely részén számítani lehet veszélyes időjárási jelenségekre.

A meteorológiai szolgálat szöveges figyelmeztetésében arra hívta fel a figyelmet, hogy eleinte a Dunántúlon és az Alföld déli, középső részén, majd este, éjszaka északon, északkeleten is előfordulhatnak záporok, zivatarok.
Mint írták: “a zivatarok vonalba rendeződve haladhatnak” északkelet felé, főként ehhez a vonalhoz kapcsolódva alakulhatnak ki intenzív, kis eséllyel heves zivatarok. Intenzív zivatarokhoz kísérőjelenségként kapcsolódhat jégeső, viharos, akár 80 kilométer per órás erősségű szél, illetve felhőszakadás, amelyben 25-35 milliméternyi csapadék hullhat.
Szombaton napközben nem várható a kritériumok szerinti veszélyes időjárási esemény – írta a meteorológiai szolgálat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik