Belföld

Jobbik: miniszterelnökségi kisbuszok fuvarozzák Szijjártó csapattársait

szijjártó péter (szijjártó péter, )
szijjártó péter (szijjártó péter, )

A miniszterelnökség tulajdonában lévő mikrobuszokkal "hozzák-viszik" Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár labdarúgócsapatának - a Dunakeszi Kinizsinek - a játékosait - mondta Zagyva György Gyula kedden.

A jobbikos politikus a hétfői parlamenti felszólalásához hasonlóan sajtótájékoztatóján ismét a “parkolási maffia” igazságtalan módszereire hívta fel a figyelmet. Úgy fogalmazott: “Az egyik oldalon ott áll a parkolási maffia, amely sarcolja és igazságtalan büntetésekkel sújtja az átlagembereket, a másik oldalon pedig ott áll a kormány, amely nem vesz erről tudomást, illetve igazságosnak tartja a rendszert.”

Zagyva György Gyula szerint ez a probléma azért nem érdekli a kormányt, mert minden miniszter, államtitkár vagy egyéb kormánytag parkolókártyát használ. A jobbikos politikus kedden bemutatott két fényképet is, amelyeken állítása szerint a miniszterelnökség tulajdonában lévő kisbuszok – amelyeknek szintén van parkolókártyájuk – “szállítják Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár labdarúgósapatának” – a Dunakeszi Kinizsinek – a játékosait a V. kerületben.

“Ők könnyen vannak, megkapják az V. kerületi parkolókártyát és az állami pénzből fenntartott mikrobusszal meg hozzák-viszik a focicsapatukat. Hát mi köze van a Dunakeszi Kinizsi focicsapatának a Miniszterelnökség mikrobuszaihoz?” – fogalmazott Zagyva György Gyula.

A “parkolási maffia” elleni lehetséges lépésekről szólva ismertette: “lesznek polgári engedetlenségek”, illetve a Jobbik törvénymódosító javaslat benyújtását is tervezi a parkolási rendszer újraszabályozására.

A miniszterelnökség és a Dunakeszi Kinizsi is cáfol

“A Miniszterelnökség semmilyen járművet nem biztosít a Dunakeszi Kinizsi labdarúgó csapatának” – reagált az MTI-nek Havasi Bertalan a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a Jobbik szerdai sajtótájékoztatójára.

A Dunakeszi Kinizsi Futsal ügyvezetője, Andréka Domonkos az MTI-nek elmondta: a Dunakeszi Kinizsi Futsalnak élő szerződése van a Porsche Hungáriával, amely a szerződésben foglaltak alapján vállalja, hogy a futsalcsapatnak minden idegenbeli mérkőzésére két VW Multivan gépjárművet biztosít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik