Belföld

Döbbenet: Bajnai nagyon veri Orbánt

Az unortodox erősorrend: Bajnai, Orbán, Gyurcsány, Vona, Mesterházy.

A politikusok közül a mélyebb hangúak népszerűbbek – állította a minap egy nemzetközi kutatás. A felmérés azt igazolta, hogy a hangszínnek döntő szerepe van nemcsak az üzleti életben, hanem a politikában is. A mélyebb hangúak sikeresebbek, mint a magasabb orgánumúak, ami pénzre is váltható. A tanulmány szerzői szerint a jelöltek hangja önmagában nem dönthet el egy választást, de befolyásolja azt. Az FN24 nem reprezentatív közvélemény-kutatásában több mint tízezren szavaztak arra a kérdésünkre, hogy „Önnek melyik politikus hangja jön be legjobban?”.

A hangerősorrend:

A Századvég néhány hete azt mérte, hogy Orbán Viktor február óta jelentősen növelni tudta támogatói számát, míg Bajnai Gordon támogatottsága csökkenő tendenciát mutatott. Egy Orbán-Bajnai kormányfőjelölti versenyben a felnőttek 54 százaléka a jelenlegit, 32 százaléka az előzőt látta volna szívesen 2014 után a miniszterelnöki székben.

A Medián márciusi felmérése szerint több jelölt esetén Orbán Viktort a szavazókorúak 29 százaléka tartja a legalkalmasabb miniszterelnöknek. Bajnai Gordon 16 százalékkal a második, míg három további jelölt közül Mesterházy Attila és Vona Gábor támogatottsága 9-9, Gyurcsány Ferencé 4 százalékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik