Belföld

Virágot vitt Orbán az agyonvert férfi sírjára

Orban-az-izsaki-aldozat-sirjanal(960x640).jpg (orbán viktor, izsáki kényszervallatás, )
Orban-az-izsaki-aldozat-sirjanal(960x640).jpg (orbán viktor, izsáki kényszervallatás, )

A miniszterelnök egy nemzeti színű szalaggal átkötött fehér rózsát helyezett el az izsáki áldozat nyughelyén.

A szatmárnémeti temetőben járt Orbán Viktor. A kormányfő Facebook-oldalára szombaton feltöltött videó tanúsága szerint lerótta kegyeletét annak a férfinak a sírjánál, akit a gyanú szerint egy hónappal ezelőtt annyira megvert két rendőr, hogy belehalt sérüléseibe. Orbán egy szál rózsával és néma főhajtással tisztelgett az áldozat sírjánál.

A gesztusra Tamás Gáspár Miklós filozófus kérte nyílt levelében a miniszterelnököt. Az írás pénteken jelent meg a Magyar Nemzetben. TGM egyebek között ezt írta:

„Kérlek, keresd föl Bara Enikőt és Bara Csabát – a megboldogult testvéreit –, és vigyél virágot kínok között eltávozott felebarátunk fejfájára. […] Tudnod kell, nemcsak a te kormányzásod alatt szoktam bírálni a rendőri erőszakot – meg a rendőri erőszakkal kapcsolatos, jogérzéket, igazságérzetet sértő magatartásokat és érzületeket. Valamikor az ilyen dolgokban egyetértettünk, s talán ebben a tekintetben – ha másban nem is – még mindig egyetértünk.”

Orbán a lap szombati számában közölt nyílt levelében így válaszolt:

„Kedves Gazsi! Nekem címzett nyílt leveledet megkaptam. Hagyjuk a felesleges udvariaskodást, jólesett. Tanácsodat megfogadtam. Az igazat megvallva, magamtól is eszembe juthatott volna. Sőt, talán eszembe kellett volna, hogy jusson. Akárhogy is, megvolt.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik