Közélet

Így végeztek áldozatukkal az izsáki kényszervallató rendőrök

rendőr (rendőr)
rendőr (rendőr)

A 47 éves férfinek többször ráugrottak a hasára. A belső vérzés miatt esélye sem maradt a túlélésre.

A mentősök jegyzőkönyve szerint az egyik orvos rákérdezett az alvadt vértől teljesen elkékült testű halott sérüléseire, mire a rendőrök azt válaszolták, hogy dulakodás közben ráestek és beletérdeltek a férfi hasába – írja a nol.hu.

A halál okát – a végső szakértői jelentés hiányában – még nem közölték a hatóságok. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr főkapitányság jelentése szerint április 8-án 20 óra körüli időben érkezett bejelentés a Kiskőrösi Rendőrkapitányság ügyeletére az izsáki rendőrőrsről, miszerint egy előállított férfi rosszul lett és meghalt. Az irat szerint az ügy előzménye az volt, hogy a két helyi járőr este hat órakor lopás miatt elő akarta állítani a gyanúsítottat, ő azonban ellenállt a rendőri intézkedésnek. Erőszakot alkalmaztak, majd „elszámoltató jellegű kihallgatásnak vetették alá. A kihallgatás közben a férfi rosszul lett, a székről leesett – zárja a jelentés.

A lap szerint a rohamkocsi mentőorvosa részletesen kikérdezte a rendőröket a sérülések keletkezéséről, különösen az alvadt vértől teljesen bekékült has sérüléseinek a körülményeiről, majd többek között a következőket jegyzőkönyvezte: az előállításnak ellenszegült, dulakodás közben a földre kerültek, mindkét rendőr teljes súlyával a térdével és a sípcsontjával a hasára esett. A mentőorvos itt beleírta a jegyzőkönyvbe a két rendőr testsúlyát, körülbelül 100-110 kg, mintha sejtené, hogy a baj oka innen ered, majd így folytatja: az előállított a rendőrőrsön szitkozódva ült a földön, miközben a rendőrök az alsó végtagját, valamint a vállait lefogták.

Ekkor a férfi hanyatt feküdt és megnyugodott, a rendőrök felültették egy székre, ahol kis idő múlva megszédült és hátra esett, a fejét hátul az íróasztal sarkába verte. A rendőrök újra felültették a székre, ahol egy pohár vizet kért, majd lefordult a székről. A rendőrök próbálták újra visszaültetni, de felborultak vele. Látván, hogy rosszul van oldalra fektették, vizes törülközővel masszírozták a fejét, majd elvesztette az eszméletét, ezért szájon keresztül próbálták lélegeztetni, illetve szívmasszázst végeztek rajta. A jegyzőkönyv szerint az újraélesztés közben többször ököllel ráütöttek a férfi mellkasára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik