Belföld

Rezsicsökkentés: A szegedi IKV-nál aláírásra ösztönzték a dolgozókat

IKV-Zrt(960x640).jpg (IKV Zrt. székháza)
IKV-Zrt(960x640).jpg (IKV Zrt. székháza)

A szegedi IKV Zrt. vezérigazgatója körlevélben hívta fel dolgozói figyelmét, hogy a titkárságon aláírhatják a rezsicsökkentéssel kapcsolatos íveket.

Kapcsolódó cikkek

Pár napja került nyilvánosságra az IKV Zrt. titkárságáról kiküldött kör e-mail, amelyben a dolgozókat a Fidesz által kezdeményezett, a rezsicsökkentéssel kapcsolatos aláírásgyűjtés támogatására szólítják fel – írja a szeged.hu. A levél végén az írója kifejti, hogy az aláírás nem kötelező, a vezérigazgató nem ellenőrzi, hogy ki írja alá, de a lehetőség mindenkinek adott. Hiába azonban az ígéret, miért pont ezt tartanák be? A dolgozók pedig természetesen félnek, így minden bizonnyal szignózzák az íveket. Az biztos, hogy megkeresésünkre nyilatkozni senki sem mert, ez pedig szintén azt jelzi, nem érzik magukat biztonságban.

A dolgozóknak írt e-mail:

Sziasztok!

A FIDESZ támogatói aláírást gyűjt a rezsicsökkentő programjához.

A papír alapú ív itt megtalálható a titkárságon, alá lehet írni azoknak, akik támogató aláírásukkal ehhez hozzá kívánnak járulni. A kitöltéshez névadatok-életkor és lakhely adatok kellenek. A kitöltés nem kötelező, Vezérigazgató Úr nem kívánja megnézni, hogy kik írják alá az ívet, a lehetőséget azonban felkínálja mindenki számára.

Üdv.
HZs.

Nagy Ferenc, a cég vezérigazgatója a Délmagyarországnak elmondta, a hatályos jogszabályok alapján lehetőség van a gyűjtésre a munkahelyen, munkaidőn kívül. Az viszont kérdéses, hogy ki tartózkodik munkaidőn kívül a munkahelyén. Szabály szerint egyébként mindenhol lehetne aláírást gyűjteni, kivéve éppen a munkahelyeken, munkaidőben.

Nem ez az első botrány a Fideszes aláírásgyűjtés körül. A Hír24 hírportál kiderítette, hogy az interneten bárki többször is aláírhatja az íveket, illetve ugyanezt a személyes találkozáskor is megteheti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik