Belföld

Megúszhatják a gyorsvonati pótjegyet a fiatalok és az öregek

kalauz (kalauz, máv, vonat, )
kalauz (kalauz, máv, vonat, )

A Fidesz a szakminisztériumnál lobbizik azért, hogy a diákoknak és a nyugdíjasoknak ne legyen drágább a vasúti utazás.

Kapcsolódó cikkek

A MÁV csütörtökön közölte honlapján, hogy május 15-étől gyorsvonati felárat vezet be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani, amely a megtett kilométertől függően 150-795 forintba kerül. Aki Budapest-bérlettel és csatlakozó menetjeggyel utazik, az is köteles az utazás teljes – gyorsvonattal érintett – viszonylatára pótjegyet váltani. Akkor még arról szóltak a hírek, hogy a képvsielőknek nem kell fizetniük, ez a miniszterelnöknek szúrt szemet és azonnal intézkedett.

A Fidesz pedig azt nehezményezte, hogy a diákoknak és a nyugdíajsoknak is meg kell venniük a pótjegyet. Az Index szerint a kormánypártok hétfői frakcióülésén ez téma volt. A frakció sajtóosztálya most az MTI-nek is megerősítette, hogy szóba került a tanácskozáson a vasúti tarifák kérdése, és több kritikus vélemény is elhangzott. Ezért a képviselők felkérésére Rogán Antal frakcióvezető egyeztetést kezdeményez a területért felelős a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) a gyorsvonati felár ügyében.

A minisztérium korábban próbálta magyarázni, hogy nem lesz drágább az utazás a 65 év felettieknek. Ezt a mi fordításunkban itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik