Belföld

Sárkányhajózott a győri alpolgármester

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2013. 05. 02. 17:18

Somogyi Tivadar 50 szépkorúval próbálta ki az evezés élményét.

sárkányhajó Győr (sárkányhajó Győr)

Rendhagyó majálist tartott május 2-án a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény. A nyugdíjasok elsőként óvodások segítségével májusfákat állítottak a Kálóczy téri idősek otthona udvarán, majd a Bridge Egyetemi Hallgatói Klub teraszán játékos vetélkedőn bizonyíthatták, hogy még mindig éles az elméjük.

A sport sem maradhatott ki a tartalmas nap programjai közül, a résztvevők 16 fős csoportokban, sárkányhajóval tettek egy kisebb kört a Mosoni – Dunán. Hajóba pattant Győr alpolgármestere és Panker Mihály, a szervező intézmény igazgatója is. „Egy mini projekt keretében valósulhatott meg a mostani programunk. A projekt egyébként szorosan kapcsolódik az intézmény év elején meghirdetett sorozatához, amelyben már többek között elindult a tánc- és spinning oktatás, de például a gyógynövény gyűjtő túrák is nagy érdeklődésnek örvendenek. Az idősek szeretik ezeket a programokat” – hangsúlyozta az igazgató.

sárkányhajó Győr (sárkányhajó Győr)

Az életében először sárkányhajózó alpolgármester a Győr24 – nek azt mondta, büszke a győri idősellátásra, de az önkormányzatnak az is kiemelt feladata, hogy a mostanihoz hasonló, színes programokat szervezzen az aktív idősek számára. „A szépkorúaknak a legfontosabb az, hogy kitöltsük valamivel a napjaikat, hogy ne legyenek magányosnak, és érezzék, hogy szükség van rájuk. Ezek, a most már minden évben megrendezendő események ezt segítik elő” – emelte ki dr. Somogyi Tivadar, aki szívesen evezett a nyugdíjasokkal.

fotók: Zombai-Kovács Ákos

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.