Belföld

Öngólt rúgott a Magyar Nemzet a leleplezett trafikosokkal

trafik (trafik)
trafik (trafik)

A lap által baloldalinak tituált Puch József valójában fideszes. Ráadásul semmi köze az MSZP-s pénztárnokhoz, Puch Lászlóhoz. A másik "találat", Nagy Attila felesége pedig Baksa fideszes vezetőjének a féltestvére.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Nemzet ma robbantotta oknyomozó anyagát, amelyben – az országot hetek óta izgalomban tartó, botrányos trafikmutyit enyhítendő – leleplezte, hogy ellenzéki politikusok rokonai is nyertek a trafiktenderen. Az 5415 dohánynyertes között kettő MSZP-s és egy jobbikos hozzátartozóra hívták fel a figyelmet.

Az egyik sikeres pályázóról azt írták, hogy az egykori szocialista pártigazgató, Puch László testvére, aki a Tolna megyei Madocsán üzemeltethet majd trafikot húsz éven át. Csakhogy a családtagnak titulált Puch József a hvg-nek elmondta, hogy bár valóban pályázott és nyert koncessziót, nem rokona az MSZP-s pénztárnoknak, Puch Lászlónak.

A nagy leleplező show külön pikantériája, hogy Puch József a Fidesz-KDNP színeiben lett képviselő.

Update!

Ráadásul nem ő az egyetlen “hibás találat”. A napilap szintén példaként hozta a Baranya megyei Sellye független polgármesterének, Nagy Attilának a feleségét, aki a hétszáz lelkes Baksán nyert. Nagyné Dékány Ivett – információink szerint – a baksai polgármesternek, a helyi Fidesz vezetőjének, Tóth Gábornak a féltestvére. Húsz éve családi vállalkozásban üzemeltetik a falu egyetlen kocsmáját, amit édesanyjuk nyolc évvel ezelőtti halála után vett át Nagyné. Mivel ez az italmérés az egyetlen hely a községben, ahol cigarettát lehet majd vásárolni, adta magát, hogy megpályázza a lehetőséget, amit egyetlen indulóként meg is nyert – árulta el lapunknak a férj, Nagy Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik