Belföld

Kedden folytatódik a száraz, meleg idő

Esőre továbbra sem kell számítani, marad a 28-30 fokos szárazság.

A Skandináv-félszigettől nyugatra, a Földközi-tenger középső medencéje, valamint a Kelet-európai-síkság fölött ciklonok örvénylenek. Emiatt a felsorolt helyeken és a ciklonokhoz tartozó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, több helyen esik az eső, záporeső, néhol zivatar is kialakul. Ugyanakkor Európa középső és délkeleti területe fölött anticiklon helyezkedik el. Itt a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet északon és nyugaton többnyire 7 és 14, középen és délkeleten pedig általában 22, 29 fok között változik. Kedd estig a Kárpát-medence fölé egyre melegebb, többnyire száraz léghullámok érkeznek, így folytatódik a nyárias idő.

A sok napsütés mellett időnként megnövekszik a fátyol-, illetve a gomolyfelhőzet. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél napközben főként északnyugaton, északon ma több helyen, holnap néhol megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27, 32 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik