Belföld

Portik-Laborc – Gyurcsány nem lát szégyellni-, takargatnivalót

Gyurcsany-Ferenc(210x140)(1).jpg (Gyurcsány Ferenc)
Gyurcsany-Ferenc(210x140)(1).jpg (Gyurcsány Ferenc)

A volt kormányfő szerint a nyilvánosságra került dokumentumok manipuláltak.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteki szegedi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, miniszterelnökként nem volt tudomása ilyesfajta operatív titkosszolgálati akciókról. Mint mondta, Laborc Sándor titkosszolgálati vezetőként azért találkozott Portik Tamással, hogy információkhoz jusson a politika világával korrupt kapcsolatokat ápoló rendőrökről, ügyészekről, bírókról.

A politikus úgy véli, a találkozókról nyilvánosságra hozott leiratokat manipulálták, a lényeg a nyomdafesték, a kitakarások mögött van. (Korábban  ugyanezt állította Laborc Sándor is – a szerk.) Gyurcsány Ferenc szerint a média közreműködésével elindult végtelenül tisztességtelen lejárató kampány beleillik a Fidesz botránypolitizálásába.

Gyurcsány Ferenc már korábban is megszólalt az ügyben. Legutóbb a Facebook-oldalán ezt írta: Azt mondja valami Kocsis nevű fideszes, hogy természetes lenne ha a Portik ügyben meghallgatna a Nemzetbiztonsági Bizottság. Hát ha nyilvános az ülés, akkor örömmel állok rendelkezésükre. Nem lesznek tőle boldogok…:))

A Demokratikus Koalíció elnöke – akinek miniszterelnöksége idején Laborc Sándor átvette az NBH irányítását – Facebook-oldalán előzőleg azt írta, hogy a debreceni városi tévé megkérdezte tőle, mi a véleménye arról, hogy Portik állítólag készpénzt vitt MSZP-s politikusoknak. „Mondtam, hogy nem tudom, igaz-e, de azt hallom, hogy kenyéradó gazdájukat Mr. 20 százaléknak hívják a környéken. Ezt sem tudom, hogy ez igaz-e. Az interjú ezen részletét nem adta le a tévé…” – írta a volt kormányfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik