Belföld

Így temetik Horthy Istvánnét

gyertya(960x640)(2).jpg (gyertya, )
gyertya(960x640)(2).jpg (gyertya, )

Budapesten és Kenderesen is leróhatják tiszteletüket a gyászolók Horthy Istvánné gróf Edelsheim Gyulai Ilona előtt. Az özvegy április 18-án, 95 éves korában hunyt el, angliai otthonában.

Május 1-jén, délelőtt 9 órakor Budapesten, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templomban tartanak megemlékezést. Míg másnap, május másodikán Kenderesen a Horthy Mauzóleumban búcsúztatják az özvegyet. Itt felszólal Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A temetést szervező bizottság – az előzetes jelzések alapján – sok gyászolóra számít, ezért arra kérik a ravatalhoz érkezőket, hogy főhajtásuk, tisztelgésük rövid legyen.

„Hangsúlyosan kiemelem és kérem, hogy az Édesanyám által és általam is helyesnek tartott, a korábbi években kialakult gyakorlat szerint, semmiféle politikai kampányra a búcsúzás szomorú alkalmát senki ne használja fel. A magyar belpolitikai megosztottságról tudok, ez sajnálatos, de ennek a legkisebb megjelenése (politikai beszédek, pártzászlók, jelképek, feliratok formájában) is sértené elhunyt Édesanyám emlékét, akaratát” – kérte ifj. Horthy István a búcsúztatást szervezőkhöz írott levelében.

Özvegy Horthy Istvánné április 18-án, 95 éves korában hunyt el, angliai otthonában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik