Belföld

Trafikmutyi: Így jár jól a polgármester menye

kávé és cigaretta (kávé, cigaretta, trafiktörvény)
kávé és cigaretta (kávé, cigaretta, trafiktörvény)

Szerdán csak rövid „magyarázatot" adott Dég független polgármestere arra, miért vágnak bele a trafikbizniszbe. Most bővebb indoklással is szolgált.

Mint tegnap megírtuk, Dég független polgármesterének, Gárdonyi Sándornénak a fia és a menye is nyert koncessziós jogot – többet is. Gárdonyi Róbert és Gárdonyi Takács Éva összesen négy trafikot nyithat, kettőt Dégen és kettőt Lajoskomáromban.

Megkérdeztük a polgármestert szerdán, miért döntött úgy a család, hogy belekezd a bizniszbe. Azt felelte: „Mit tudom én, a gyerekek csinálták.” Hozzátette: „Keressen holnap, most egy percem sincs, nem tudok ezzel foglalkozni.”

Gárdonyiné csütörtökön visszahívott minket, és közölte: nem most vágnak bele az üzletbe, 2005 óta foglalkoznak dohánykereskedelemmel, és már van helyiségük is. Értesülésünkre, miszerint úgy tudjuk, hogy a CBA-hoz nekik is közük van, úgy reagált: a fiai CBA-tulajdonosok, a CBA üzleten belül árulták a cigarettát, több milliós forgalmuk van belőle.

„Nem politikusként vagyok polgármester, politikusokkal sem találkozom” – hárította el a mutyivádat Gárdonyiné. Felvetésünkre, hogy azt azért elég nehéz elhinni, hogy polgármesterként nem találkozik politikusokkal, kitérő választ adott. Egyben hangsúlyozta: senkivel nem beszéltek, csak megírták a pályázatot és nyertek.

Kérdésünkre, hogy miért volt szükségük négy koncesszióra, a CBA-ból nem tudnak-e megélni, azt mondta, 400 millió forint hitelük van így is. Újabb felvetésünkre, hogy ezt a pályázatot nem feltétlenül erre találták ki, hanem például arra, hogy gyesen lévő kismamák tudjanak szerényen bár, de megélni, azt mondta: az ő menye is otthon van, ő fogja majd csinálni a boltot, ez lesz a főállása. A négy koncesszió pedig azért kellett, mert egyből nem lehet megélni.

Elindult a Trafikmutyi blog, ahová az olyan történeteket várják, melyekből kiderül: a dohányárusítás jogát a helyi kisvállalkozó helyett a helyi polgármester vagy politikus, illetve annak rokona, barátja, üzletfele nyerte el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik