Belföld
adóbevallás (adóbevallás)

Megkezdte a NAV a bevallások postázását

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 04. 25. 12:00

A Dél-Alföldön csaknem 34 ezren várhatják, hogy április 30-ig a postás házhoz hozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevallási ajánlatát.

Több mint 38 ezren bízták a NAV-ra bevallásuk elkészítését a Dél-Alföldön – tudta meg a Szeged24 a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságán. A munkáltatói és kifizetői adatszolgáltatások és érvényes nyilatkozatok alapján végül csaknem 34 ezren feleltek meg a jogszabályban előírt feltételeknek. Mintegy hétszázan – akik rendelkeznek ügyfélkapuval – elektronikusan, a többiek pedig tértivevényes levélben kapják majd meg április 30-ig a 1253E jelű egyszerűsített bevallást.

A bevallás kézhezvétele után mindenkinek össze kell majd hasonlítania a bevalláson szereplő adatokat az igazolásain szereplő adatokkal. Aki nem talál eltérést, annak további teendője nincs, hiszen – a korábbi évekkel ellentétben – vissza sem kell küldeni a bevallást a NAV-nak.

Amennyiben valaki eltérést vagy üres sorokat talál, akkor a bevallás adatait javíthatja, illetve ki kell egészítenie, és május 21-ig vissza kell küldenie. A számításokat nem kell újra elvégezni, ezt megteszi a NAV, és ennek eredményéről június 20-ig értesíti.

Aki elfogadja a NAV ajánlatát, annak az adót május 21-ig kell befizetnie, ha visszajár neki adó, azt a NAV május 21-ét követő 30 napon belül utalja ki. Akinek a NAV bevallási ajánlatát kiegészítenie vagy javítania kell, annak az adót a javításról szóló levél kézhezvételétől számított 30 napon belül kell befizetnie, ha adó jár vissza neki, akkor azt a javítás utáni értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül kapja meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.