Belföld

Márciusi tél után, áprilisi nyár

tavasz (tavasz)
tavasz (tavasz)

Marad a szikrázóan napos, meleg idő: a csúcshőmérséklet ma 27 fok körül alakul. Nyárias napok várnak ránk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma, csütörtökön derült vagy gyengén felhős, zavartalanul napos, csapadékmentes idő lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 27 fok között alakul. Késő estére 15, 21 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken túlnyomóan napos idő várható némi gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél többfelé megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 29 fok között alakul.

Szombaton változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés mindenütt várható. Főként a Dunántúlon és északon néhol zápor, zivatar előfordulhat. A délnyugati szél többfelé megélénkül, északnyugaton és északon meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 30 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható, néhol esetleg zápor, zivatar előfordulhat, de nem lesz jellemző. A délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul.

Vasárnaptól egyre naposabb és még melegebb idő jön, május 1-jén szinte kánikulai meleg lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik