Belföld

Madárhiszti és kutyapánik a földrengés miatt

földrengés (földrengés)
földrengés (földrengés)

Érezni lehetett Vecsésen, a XII. kerületben, a panel kilencedik emeletén, de trilláztak a madarak és felriadtak a kutyák is. Olvasóink „megrengető" élményeikről meséltek.

Érzékelted a földrengést? Írd meg élményedet! – kértük Facebook-oldalunkon követőinktől a ma éjszakai földrengés kapcsán. Alig pár óra alatt több száz komment érkezett cikkeinkhez. Ezek közül válogattunk.

Böbe Pécelen a világhálót bújta, amikor egyszer csak megmozdult mellette a vitrinüveg. Repülőgépet gyanított.

„Pécelen is ugyan ezt lehetett érezni. Még a számítógép előtt ültem, mikor halk robajra lettem figyelmes és a vitrinemben megmozdultak a poharak és a vitrinüveg és az ablak erősebben elkezdett rezonálni.Pár pillanat, másodperc volt az egész.Kinéztem az ablakon, de semmi repülőgép vagy más közlekedés nem volt errefelé.”

Ágota tengerparton koktélozó, ágyékkötős férfiak kényeztette katasztrófa-turistaként vizionálta magát – hála a vízen lebegő matracának.

„0:28-kor nagy dörrenés, utána az ágy úgy ringott, mintha vízen lebegő matracon feküdnék. Megnyugtató a tudat, hogy ‘csak’ földrengés volt.”

Zsuzsanna is felébredt a rengésre. Nem csoda. Ufó lámpája van.

„Arra ébredtem fel, hogy az ufó lámpában az üveg berezonál és mint ha nagy teherautó ment volna a ház előtt.”

Virágnál Nógrád megyében „reccsent” a tévé és a számítógép is. Jolánnál a virágok mozogtak, Zsuzsánál a radiátor hallatott fura hangokat.

„Nógrád megyében élek, Romhányban. Olvastam elalvás előtt, mikor azt érzékeltem (hallottam) hogy a redőny mozog az ablakon, mintha valaki be akarna jönni az erkélyről, aztán a számítógép, és a tévé is ‘reccsent’ egyet. Nagyon rossz érzés kerített hatalmába, de mivel 3-4 másodperc volt az egész, és csend lett, megnyugodtam. Mikor reggel olvastam a rengésről, akkor világosodott meg számomra, mi is történt.”

„Igen, a 11.kerületben, Gazdagréten sokan éreztük. Nálunk az ágyat rázta, meg a kanapét, sőt a virágaim mozogtak, félelmetes volt. Viszont a kutyám nem reagált, csak mikor már megtörtént rohant ugatva ki a helyéről.”

„Kecskeméten élek.Én is éreztem.Egy pillanatra mozgott az ágy, a radiátor meg fura hangot adott.”

Az állatok is felriadtak

Lászlónál a kutyák ugattak, Mártánál a rigó trillázott, Ágnesnél pedig kitört a madárhiszti.

„Cegléden is érezhető volt! Emlékszem az 1958-as Dunaharaszti földrengésre, mozgott a kép nálunk a falon!!! Most érezni lehetett a házon és a ritkára engedett redőnyök remegtek hangosan, kutyák ugattak!!!”

„XVII. ker. recsegett a tető mozgott az ágy de a kutyák nem ugattak a madarak meg csiripeltek a rigó trillázott ez volt a furcsa!”

„Hihetetlen, a madaraim megérezték. Hajnalban úgy vergődtek, hogy nem értettem, mi ez a nagy hiszti! Hát a földrengés.”

Nem Önben van a hiba

Olvasóink közül többen azt hitték, hogy velük van a gond, és vagy a késő esti csülök ülte meg a gyomrukat, vagy a melegfront űz tréfát az érzékeikkel. Székely Andrásné például azt hitte, hogy „gyagyás”.

„Albertirsán is mozgott a föld:( első kőrben azt hittem gyagyás vagyok, de tévedtem :)”

Hasonlóképpen érezte Ibolya is:

„Én éreztem, csak azt gondoltam, hogy a meleg miatt hibázik a fejem.”

Zsuzsi a vérnyomása miatt aggódott, míg György vérig sértette Erikát.

„Jellemző,hogy azt hittem, rossz a vérnyomásom, ablakot nyitottam, huzatot csináltam, lefeküdtem, aludtam tovább…”

„Engem is felhívott egy csajszi az éjjel, hogy földrengés, meg ilyenek, mondtam neki, Era, te be vagy rúgva. Nem tetszett neki.”

És akik lemaradtak

„Általában nem alszom valami jól, de úgy látszik ezt mégis sikerült átaludnom: többen irták, hogy itt Gödöllőn is érezték, de én most erről lemaradtam. Pár éve volt pont szilveszter estéjén, azt viszont mi is éreztük rendesen, még a gyerekre is rászóltam, hogy ne labdázzon a szobában, olyan hangja volt” – nosztalgiázott Ibolya.

Tamás „földrengés-irigy”. Ő sem érzett semmit a mai nap slágerhíréből.

„Ha én elalszok felőlem az ágy mellett elsüthetik Gábor Áron rézágyúját is… erről is lemaradtam…”

+1

Lászlóné (nem összekeverendő a miniszterrel: előbbi Szabó, utóbbi pedig Németh) azóta sem merte kidugni az orrát a házból. Turai szomszédok segítsetek!

„Turán is tapasztaltuk, ugyanebben az időben (éjjel fél egykor). Többen az utcára mentünk, mert nem tudtuk mi történt. Nagy robaj kíséretében úgy éreztük elmegy a ház a helyéről. Még ma világosban nem néztem körül, de talán nincs baj.”

Ha megunta az olvasást, és inkább nézegetne mémeket a földrengésről, akkor ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik