Belföld

Hétvégén az állatkertben is látható a tigriskölyök

A nyolc hetes „kismacska” rendkívül eleven, a Füles Bástyán kívül az állatkertben is meglátogathatjuk.

A Győr24-en már olvashattak győr újszülött ragadozójáról. Akkori cikkünkben beszámoltunk arról is, hogy a tigriskölyök a Füles Bástyában kialakított állatóvodában éli mindennapjait. Mostantól azonban a Xantus János Állatkertben tölti a hétvégéket.

A kis csíkos jelenleg 8 hetes, játékos „kiscicaként” viselkedik, gondozói cipőjét, nadrágját zsákmányként tekinti, melyet lapulva, igazi vadászó nagymacska mozdulatokkal cserkész be. A tigriskölyök napról-napra erősebbé válik, a kecsketej és tápszer mellett, naponta már többször darált marhahúst is fogyaszt – olvasható a győri állatkert honlapján.

A jó idő beálltával a Füles Bástya megnyitja a látogatók előtt szabadtéri teraszát, ahová hétköznapokon egyelőre csak néhány órára (bővebben: www.fulesbastya.hu), kilátogat a tigriskölyök is, hogy egyre nagyobb mozgásigénye teret kapjon. Továbbá most hétvégétől beköltözik az állatkertben számára épített új kifutóba. Ezután minden szombaton és vasárnap Kiskúton, hétköznaponként pedig a belvárosban látható az apró ragadozó, aki nyáron a Szabadkához közeli Palici állatkertben költözik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik