Belföld

Félmilliárdos adócsalást lepleztek le Vámosszabadinál

Illegális cukorszállítmányt lepleztek le a járőrök, közel 24 tonnarakományt szállított az ellenőrzött kamion.

Félmilliárdos adócsalás nyomára bukkantak Győr-Moson-Sopron megyei pénzügyőrök – tájékoztatta a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának szóvivője pénteken az MTI-t.

Cséve Szabolcs közlése szerint pénzügyőr járőreik a magyar-szlovák határon fekvő Vámosszabadinál ellenőriztek egy szlovák kamiont, amely 23 és fél tonna kristálycukrot szállított. A címzettként feltüntetett magyar cégnél előzetes adóellenőrzés során megállapították, hogy az utóbbi időszakban a gazdálkodóhoz több mint kétszázszor érkezett olyan cukorszállítmány, amely az adóbevallásokban nem szerepelt.

Hozzátette: a cégnél tartott házkutatáskor talált árukészletet és a kamion szállítmányát az okozott kár megtérülése érdekében lefoglalták. Így a költségvetésnek okozott mintegy 456 millió forintos kárt a lefoglalt árukészlet értéke teljes egészében fedezi. A pénzügyi nyomozók összesen hét és fél tonna kristálycukrot és 308 ezer liter étolajat foglaltak le. Az ügyben jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik