Belföld

Orbán veszi a kalapját

Na, nem úgy! A kormányfő a Stadler Rail Csoport új szolnoki üzemének felavatásán emelte meg kék fejfedőjét az ipari termelés előtt. És végre a lila nyakkendő is előkerült.

Kapcsolódó cikkek

Működik a kormány újraiparosítási programja, életképes az a gondolat, hogy Magyarországnak munkából, termelésből kell megélnie – jelentette ki a miniszterelnök csütörtökön a vasúti járműveket gyártó Stadler új üzemrészeinek átadásán.

Orbán azt is hozzátette: Magyarországnak modern ipari országgá is kell válnia, modern ipar pedig nincs vasút nélkül. A Stadler gyáravatója ugyanakkor annak is bizonyítéka, hogy az országban van jövője a vasútnak – mondta.


Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A fotó különlegessége, hogy hosszú idő után újra felbukkant a miniszterelnök kabala ruhadarabja, a lila nyakkendő, amit általában akkor vesz fel a kormányfő, ha rázós tárgyalásra készül. Ezt hordta például 2011 januárjában Strasbourgban, amikor a magyar médiatörvényt ért támadásokra reagált az Európai Parlamentben. És ugyancsak lilát kötött Merkellel közös sajtótájékoztatójukon is 2012-ben, amikor arról beszélt, két-három éven belül nem lehet látványos növekedésre számítani a magyar gazdaságban.

Csendben jegyezzük meg, hogy a lila szín egyébként az elfojtott szexualitás és a kielégítetlenség színe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik