Belföld

Kipaterolták Bajnaiékat Újpestről

bajnai fórumozik (bajnai gordon, )
bajnai fórumozik (bajnai gordon, )

Kampányrendezvényt tartottak volna. A helyi önkormányzati portál megírta. A helyszínt visszamondták.

Először a Fikamika blog számolt be róla, aztán a Cink továbbvitte a Szolidaritás és Bajnai Gordon versus újpesti önkormányzati lap és Magyar Autóklub sztoriját. Az ügy onnan indul, hogy Bajnaiék május 7-én lakossági fórumot tartanak a kerületben, eredetileg egy a Magyar Autóklubtól bérelt helyiségben. A Fidesz-vezetésű önkormányzat helyi online lapjában is hírt adtak a jövő hónapban esedékes rendezvényről, eképp:

„Meglehetősen érdekes meghívó került szerkesztőségünk birtokába. A szórólap tanúsága szerint a Magyar Szolidaritás Mozgalom lakossági fórumot rendez május 7-én este 6 órakor.

(…) az eseménynek a Berda József utca 15. szám alatt székelő Magyar Autóklub biztosít helyet. Egész pontosan a Magyar Autóklub Oktatóterme.

Magyarán, a magát ’független országos egyesület’-ként meghatározó szervezet helyet ad egy vegytiszta pártpolitikai rendezvénynek. Olvasom az autóklub honlapján, hogy ’a Klub figyelemmel kíséri a társadalmi, szociális, piaci környezetbeli változásokat, és azok lekövetésével, tevékenységi köre folyamatosan fejlesztésével, folyamatai alakításával kíván megfelelni a mindenkori elvárásoknak’.

Ezek szerint egy baloldali kampányeseménnyel kíván megfelelni a ’mindenkori elvárásoknak’? Mi bízunk abban, hogy valaki, vagy valakik rútul visszaéltek az 1900 óta tisztességesen működő Magyar Autóklub nevével és jóhiszeműségével.”

A önkormányzati fenntartású ujpest.hu tehát nekiment az Autóklubnak, mert az egy „baloldali kampányeseménynek” ad helyet.

A Cink.hu megkereste az Autóklubot, ahol Gyulainé Tóth Zsuzsa jogi igazgató azonnal a közepébe vágott: tévedés történt, az oktatótermet bérbe adó munkatárs hibázott, és az Autóklub a cikk után azonnal lemondta a rendezvényt…

 

UPDATE!

Wintermantel Zsolt újpesti polgármester közleményt küldött az üggyel kapcsolatban. Azt írja, “nagyra értékeli” az Autóklub döntését, de:

“Újpest Önkormányzata bármely törvényesen bejegyzett politikai szervezet közéleti rendezvényének helyet biztosít. Így természetesen szívesen látjuk a Szolidaritást is, és helyet biztosítunk lakossági fórumuknak akár a tervezett időpontban, május 7-én, vagy más alkalommal. Kérem őket, forduljanak hozzám, vagy munkatársaimhoz bizalommal. Újpest nyitott város, az újpestiek közössége befogadó, az Önkormányzat igyekszik megtenni mindent azért, hogy pezsgő kulturális élet és aktív közélet legyen Újpesten, és minél többen jöjjenek városunkba.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik