Belföld
adóbevallás (adóbevallás)

Változás a szakképzési hozzájárulás bevallásában

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 04. 17. 10:50

Új nyomtatványon kell bevallani aszakképzési hozzájárulást a NAV-nak, valamint havonta előleget is kell utalni

Év elejétől a szakképzési hozzájárulás bevallására a 1308-as számú, a „Kifizetésekkel,juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról” elnevezésű havi bevallás szolgál – tudta meg a Szeged24 a NAV Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságán.
A szakképzési hozzájárulásra kötelezettnek a tárgyév 1-11. hónapjára vonatkozóan havonta előleget kell fizetnie, melyet a tárgyhónapot követő hónap 12-ig kell bevallania a 1308-as számú bevallásban. Abban az esetben, ha a szakképzési hozzájárulás alanyának a tárgyidőszakban nem keletkezik szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettsége – például alkalmazottat nem foglalkoztató egyéni vállalkozó esetében –, akkor a 1308-as bevallásnemleges nyilatkozattal (NY) kiváltható a bevallás benyújtására előírt határidőig.
Az éves elszámoló bevallást 2013. decemberre vonatkozó bevallásban 2014. január 12-ig kell benyújtani.
Ezzel a témával kapcsolatosan bővebb, teljes körű tájékoztatás található a NAV honlapján, „A szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettséggel összefüggő 2013. január 1-jétől hatályos szabályokról” című tájékoztatóban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.