Belföld

Régi-új arcok a mentőszolgálatnál

További vezetőcseréket jelentettek be az Országos Mentőszolgálat csütörtöki állománygyűlésén.

Kapcsolódó cikkek

Győrfi Pál szóvivő közleményben tudatta, hogy a jövőben a gazdasági területért, valamint az uniós fejlesztési programok irányításáért is új igazgató felel. A Népszabadság csütörtöki számában írt arról, hogy a mentőszolgálat új vezetője megbízása után két nappal valamennyi főigazgató-helyettessel és igazgatóval közölte, hogy nem tart igényt a továbbiakban jelenlegi beosztásukban a munkájukra.

Győrfi Pál az MTI megkeresésére közölte: az állománygyűlésen Szócska Miklós egészségügyi államtitkár ismét biztosította a mentőszolgálatot arról, hogy „a mentés biztonságát, a folyamatos betegellátó működés feltételeinek biztosítását a kormány prioritásként kezeli”. Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat új, megbízott főigazgatója ismertette a szolgálat előtt álló főbb feladatokat, és azt mondta, hogy a vezetésben történt személyi változások elsősorban a megkezdett fejlesztések felgyorsítását szolgálják.

Az Országos Mentőszolgálat új, megbízott vezetőségében az operatív működésért felelős vezető Czirner József, a szakmai munka, képzések felelőse Temesvári Péter (a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. volt ügyvezetője), a stratégiai ügyek felelőse Berki Zoltán, az uniós fejlesztési programok felelőse Gyöngyösi Péter lesz. A gazdasági területet Sepsey György vezeti. Az érintett korábbi szakmai felsővezetők munkájára, tapasztalatára és tudására a jövőben is csapattagként számítanak a mentőszolgálatnál – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik